Wil jij aan de slag bij jouw favoriete werkgever maar is er geen vacature? Dan kun je bij ons een open sollicitatie de deur uit doen. Maar hoe werkt zo’n open sollicitatie precies?

Wat is een open sollicitatie?

Een open sollicitatie is een sollicitatie waarbij je niet solliciteert op een vacature, maar uit eigen beweging contact opneemt. Je solliciteert bij een spontane open sollicitatie niet omdat je een advertentie hebt gelezen of een vacature op een vacaturebank hebt gevonden. Een opensollicitatiebrief schrijf je omdat je graag bij de organisatie wilt werken, maar er geen vacature is.

En dat is slim, want vaak worden vacatures intern vervuld (doorgroeiende medewerkers) of informeel uitgezet in het netwerk van de werknemers. Een werkplek is als een ijsberg: er gebeurt van alles onder de oppervlakte dat je niet kunt zien. Het kan zijn dat er dankzij een nieuw project , product of dienst binnen het bedrijf binnenkort nieuwe functies ontstaan. Dan is het goed dat jouw open sollicitatie alvast op het bureau van de HR-manager ligt via een van onze intercedenten!